Thursday, September 8, 2016

My Makeup Story

1. How old were you when you started wearing make up? 
13 y/o - Baby Johnson compact powder, lipgloss, celak(pinjam kawan sebab duk asrama)

18 y/o- NYX eyeliner, Sephora pencil liner, Estee Lauder concealer (tapi tak reti guna). It just stop there because I know pretty much NOTHING about how to put on makeup properly.

21 y/o (this year!) - foundation, concealer, contour kit, liquid lipstick, eyelash curler, eyeshadop palette, highlight, and everything...

2. How did you get into make up?   
I love interior design, and small decoration. So last november 2015 I decided to bought a pretty & colourful makeup brushes to spice up my vanity, biar nampak girly sikit. So I purchased a Real Techniques Travel Essentials brush set. Setelah berbulan menghiasi meja, on February 2016 I decided to watch a makeup tutorial for the brush set. And I end up buying more makeup when I watch more makeup tutorial. And I LOVE makeup ever since.

3. What are some of your favourite brands?
MAC, Tarte, Laneige

4. What does make up mean to you?  
Hobby and to trick people into thinking I'm naturally flawless

Tapi I sedar diri muka I bukan stok stok Mira filzah ayu ayu

5. If you could only wear 4 products on your face, what would they be? 
Laneige BB Cushion, MAC lip pencil Spice, Catrice Bronzer, Becca primer

6. What is your favourite thing about make up?  
Empowering, & sisterhood. Makeup society ni memang stand for each other and help each other. Yang tak cantik rasa cantik bila pakai makeup dek di puji oleh makeup society. Ye lah kadang-kadang orang tu tak cantik pun bila dah makeup vogue kemain, tapi tetap dipuji credit to her awesome makeup skillz. Hahahahah. I love you guys

7. What do you think of drugstore vs high end make up?
High end ni memang lagi best, banyak choice yang berkualiti tapi seksa untuk yang tak berduit cam aku ni. Drugstore pulak kena cari betul-betul (baca reviews) product apa je yang berkualiti. Ye lah kalau main beli je even RM20 tapi kalau takleh pakai tetap membazir walaupun murah. RM20 tu boleh buat menabung untuk high end makeup!! Be smart girls

8. What is the one make up trend you've never understood?
Those crazy eyeshadow that look like you just join pertandingan poster anti dadah but you draw & colour the whole thing on your eyelids. It's insaneeee. Tapi kreatif gila. Tapi apa motif pun I tak tahu. Biarlah asalkan dorang happy.

Sunday, August 28, 2016

My on-the-go makeup routine


Sometimes kita busy and nak benda yang mudah untuk meneruskan hidup tapi nak nampak cantik jugak.

Recently I try this makeup routine and it works well for me so I decided to share with you guys 😄 

I think this is an on-the-go makeup sebab boleh buat the whole process in a car. Kalau dalam kereta nak pakai foundation/BB cream kena bawak separate mirror, botol foundation boleh pecah and I malas bawak banyak barang!!

this is da look

So I try something yang tak time-consuming sangat untuk di apply. So here is my style (probably everyone's style too)

1. Colour corrector
LA Girl Orange Colour Corrector 

Just a little dot under your eye. VERY LITTLE sebab sangat pigmented benda ni. And blend it well with finger/brush

LA Girl corrector
Real Techniques Domed Shadow Brush

2. Concealer 
LA Girl Pro Concealer

Jangan guna banyak sangat just a sheer nipis application. Make a triangle under your eye, tap & spread with your finger a lil bit, and dab a damp beauty blender tu even it out 👍🏼

LA Girl Pro Concealer in Pure Beige
Beauty Blender

3. Set with powder 
Rimmel Stay Matte Powder 
Set your concealer with powder and I powder my nose lightly sebab taknak bagi patchy

Rimmel Stay Matte powder. YE TAU DAH PECAH
Beauty Blender

4. BB Cushion
Laneige Whitening BB Cushion 
dab the puff (fast and even) but don't put too much product in the same area. Ambik sikit, even it out on your whole face, and apply a second layer if you're unsatisfied with the coverage. You have to dab it really well or it will become cakey. Serious

No. 31 Brown Beige

5. Blush
You can use cream blush or pink lipstick. 
In above picture I just use a pink lipstick (sebab takde duit nak beli cream blush) and dab it lightly on my cheeks 

6. Highlight
BH Cosmetics Carli Bybel palette
Sebab I nak nampak vogue so I letak highlight kat pipi biar nampak macam disco ball

BH Cosmetics Carli Bybel palette
Sigma F35 Tapered Highlighter brush

7. Liquid lipstick
Beauty Story Taupe Chart
I LOVE this colour sebab macam orange peachy tone. Natural sikit & look nice on medium skin tone like me. This is a matte lipstick so nak bagi nampak natural bibir ni, just apply sikit je, and tap with your finger, even it out all over the lips. 

8. Sampai di sini sahaja. Seterusnya terpulang nak pakai mascara ke, eyeliner ke eyeshadow. Tapi dalam gambar tu tak pakai sebab tak sempat.


The reason why I apply powder before bb cushion because I still want the dewyness effect still visible. If I apply powder lepas bb cushion of course nampak matte. So you just have to be careful, jangan letak banyak sangat sebab nanti cakey. 

And why I apply the concealer first?
I tahu biasanya orang letak concealer lepas base. Tapi the reason why orang buat macam tu adalah kalau foundation tu tak boleh cover dark circle, tambah concealer. Kalau dah boleh cover takyah. 

(Banyak pulak aku membebel)

But I dah beribu kali pakai foundation pun still visible kena apply concealer gak. I know that I still need help from concealer so baik letak awal-awal it won't hurt. 

(KORANG FAHAM TAK AKU BEBEL NI MESTI TAK FAHAM 😂 letih aku type panjang-panjang)

I want this look to be natural as possible. Apply concealer after bb cushion might cancel out the skin-like-no-makeup result of the BB cushion. So I prefer this way 💯

I nampak macam high dalam selfie ni. 


thanks for reading!
Design by missHDYH | XOXO